slide1

Argus 145plus

ARGUS145plusArgus 145plus on Suomen myydyin DSL-testauslaite. Se sisältää triple-play toiminnot sekä multi-protokolla tuen, yhdessä ja samassa laitteessa ilman minkään korttien tai moduuleiden vaihtoa.

Argus 145plus tukee: ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL2, SHDSL, G.SHDSL.bis, EFM, IP-tv, Video on Demand, IP(myös IPv6) ja ATM-protokollia. Lisäksi siihen on valittavana asentajapuhelin ja ISDN-kipru ja laajempikin ISDN-mittaus kokonaisuus.

Lisäksi testauslaitteessa on laajat kuparimittaus ominaisuudet, kuten Resistanssi, Kapasitanssi, DMT/Line Scope (spektrianalysaattori 30 MHz asti) ja tarkka graafinen TDR-kaapelitutka (6 km asti).

Linkki valmistajan datasivuihin: Argus 145plus 

 

Lyhyt kuvaus:

Argus 145plus testauslaite on suunniteltu optionaliseksi, eli testauslaite voidaan varustaa millä tahansa halutulla/uilla DSL-, IP-tason ja Kuparimittauksen testausominaisuuksilla ja tarpeen vaatiessa myöhemmin päivittää uusiin mittausominaisuuksiin. 

Kaikki mittauslaiteen optiot ja ominaisuudet ovat kuitenkin laitteen sisäisiä ja näin ollen helposti vioittuvia moduuleita tai kortteja ei tarvitse vaihtaa. HUOM esim. talvella moduuleiden/korttien vaihdon mekaaninen rasitus testauslaitteen kestävyydelle ja testausrajapinnan vaihdon mukavuus/nopeus!!!

Värinäytöllinen Argus 145plussa palvelee tämän päivän ja myös tulevia ja ajan kanssa laajenevia DSL-mittaustarpeita ja palvelun testausta kuten VoIP ja/tai IP-tv & Video on Demand (tilausvideoiden streamin testaus) kaikki optiot ovat hankittavissa myös myöhemmin softa-avaimilla (SHDSL-4-6-8-lankainen optio, TDR-tutka ja ISDN ovat ainoat valmistajan luona kovo päivitystä vaativat optiot, mikäli niitä ei oteta alkuperäisen hankinnan yhteydessä.)

Testauksen nopeus ja helppous ovat erittäin korkea tasoista, ilman moduleiden vaihtoa, nopean käynnistymisen ja nopeiden testitoimintojensa ansiosta.

Aspektrianalysaattori ja TDR kaapelitutkargus 145plus:n peruslaite sisältää laajat kupari tason mittausominaisuudet eli vian selvitys ominaisuudet, esim. mittaa linjan pituuden kapasitanssin avulla ja pohjakohinan mittauksen (ja ylikuulumismittaus) sekä siirtokaistan ”spektrianalysaattorin” jopa VDSL2 taajuuskaistan leveydeltä (30 MHz) !!!

Lisäksi siinä on graafinen esitys koko mitattavan kaistan vaimennuksesta, kohinasta, bittejä taajuusalue ja signaalikohinasuhteesta (SNR), nämä graafiset esitykset ovat välttämättömiä nykyisissä DSL-verkkojen vikamittauksissa, jotta nähdään todellinen linjan kunto ja mistä viat johtuvat, pelkkä numerinen esitys ei enää riitä.

Näillä eväillä Argus 145plussa on ollut pitkään markkina johtaja niin Suomessa kuin monessa muussakin maailman kolkassa, sekä tämän hetken paras ja tulevaisuutta tukeva vaihtoehto DSL-mittareissa, sillä kuparia tullaan kuidun ohessa hyödyntämään vielä pitkän aikaa ja esim. VDSL2 (100 Mbits) näyttelee koko ajan nykyistä suurempaa roolia ja tämän myötä myös Triple Play (IP-tv, videoiden verkkotoimitukset ja VoIP) nostavat päätään koko ajan nykyistä enemmän, kun pohjan kuljetus tekniikka on saatu riittävän nopeaksi (VDSL2 = 100 Mbits).

VDSL2:n lisäksi SHDSL:n eri variaatiot (EFM, G.SHDSL.bis, 4-lankaiset (2 parinen), 6-lankaiset (3 parinen) ja 8-lankaiset (4-parinen) mittaukset ovat yleistyneet jo pitkän aikaa erittäin nopeasti, mikä vaatii testauslaitteilta enemmän kapasiteettiä. Argus 145plus tukee näitä kaikkia SHDSL-tekniikan variaatioita.

Argus 145plussan hankinnan turvallisuutta kuvastaa hyvin myös se, että Intec on aina vaihtanut eli hyvittänyt vanhentuneet testauslaitteet vaihdettaessa uusiin, kun markkinoille on tullut uusia tekniikoita, joita vanhat testauslaitteet eivät ole tukeneet. Näin Intecin Argus-testauslaiteiden valinta on varma ratkaisu myös jatkossakin. Pelkkä laite ja tämän päivän edullisin hinta ei ole välttämättä aina se edullisin ratkaisu kun toimitaan vuosia ja kymmeniä vuosia eteenpäinkin.

 Perustesterin sisältämät ominaisuudet:   

       o Värinäyttö
       o Modulaarinen, optiot hankittavissa myös erikseen, pääasiassa softa avaimilla.
        o IP-tason testit (IP ping, trace route, FTP & HTTP download(lataus), FTP upload lähetys)
        o ATM-statistiikka ja ATM-ping-testaus
        o Bridge/router modeemina toiminta / PC:nä toiminta IP-rajapinnassa (modeemin yli testaus)
        o Ethernet portti testaus (PC:nä toiminta IP-rajapinnassa [modeemin tai kytkimen yli testaus])
        o Kupari testaus (VDC, linjan kapasitanssi, ja –resitanssi mittaus sekä niistä laskettu linjan pituus)
        o Kylmänkuparin analysaattori (DMT-analyysi ja Line Scope-testi, 30 MHz oleva spektrianalysaattori)
        o Tulosten sisäinen tallennus, siirto USB:llä PC:lle, PC-raportointi ohjelmisto
        o Automaattinen raporttien luonti testituloksille.
        o Valittavana suomenkielinen käyttis
        o Graafiset esitykset: bittejä/taajuus, kohina/taajuus, vaimennus/taajuus ja SNR/taajuus
            – Erinomaiset työvälineet vikojen selvittämiseen (VAADITTAVAT)
        o testeihin tarvittavat mittajohdot, laturin, tiedonsiirtokaapelit, kantokassin, manuaalin, yms.  

Saatavat yksittäiset optiot eli testauskokonaisuudet runkoon:

–       ADSL/2/2+ (tuettu standardit: Annex A, B ja Annex M)
–       VDSL2 (tuettu: kaikki profiilit) VTU-R ja VTU-C eli testaus asiakkaan modeemi päin (simuloiden keskuksen Dslamia).
–       SHDSL (tuettu: 2-, 4- ja 8-lankaiset mittaukset sekä SHDSL.bis ja EFM [Ethernet First Mile]) STU-R ja STU-C eli testaus asiakkaan modeemi päin (simuloiden keskuksen Dslamia).
–       TDR-kaapeli tutka, 6 km asti 
–       Triple Play palvelu testaus (IP-tv ja Video on Demand)
–       Triple Play palvelu testaus (VoIP-testaus [myös MOS/PESQ])
–       Analogisen puhelin linjan testaus – POTS
–       ISDN (S/T- ja U-rajapinta)
       IPv6-tuki

IPv6Värinäytöllinen Argus 145plussa palvelee tämän päivän ja myös tulevia ja ajan kanssa laajenevia DSL-mittaustarpeita ja palvelun testausta kuten VoIP ja/tai IP-tv & Video on Demand (tilausvideoiden streamin testaus) kaikki optiot ovat hankittavissa myös myöhemmin softa-avaimilla ja ne ovat laitteen rungossa olevia optioita ilman erillisiä helposti vioittuvia ja vaihdettavia kortteja tai moduuleita. (SHDSL-4-6-8-lankainen optio, TDR-tutka ja ISDN ovat ainoat valmistajan luona kovo päivitystä vaativat optiot.)

Testauksen nopeus ja helppous ovat erittäin korkea tasoista, ilman moduleiden vaihtoa, nopean käynnistymisen ja nopeiden testitoimintojensa ansiosta. Argus 145plus:n peruslaite sisältää laajat fyysisen tason mittaukset eli vian selvitys ominaisuudet, esim. mittaa linjan pituuden kapasitanssin avulla ja pohjakohinan mittauksen (ja ylikuulumismittaus) sekä siirtokaistan ”spektrianalysaattorin” jopa VDSL2 taajuuskaistan leveydeltä (30 MHz) !!! Lisäksi siinä on graafinen esitys koko mitattavan kaistan vaimennuksesta, kohinasta, bittejä taajuusalue ja SNR: stä, nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä nykyisissä DSL-verkkojen mittauksissa, jotta nähdään todellinen linjan kunto ja mistä viat johtuvat, pelkkä numerinen esitys EI ENÄÄ RIITÄ!!

Näillä eväillä Argus 145plussa on ollut pitkään markkina johtaja niin Suomessa kuin monessa muussakin maailman kolkassa sekä paras ja tulevaisuutta tukeva vaihtoehto DSL-mittareissa, sillä kuparia tullaan kuidun ohessa hyödyntämään vielä pitkän aikaa ja esim. VDSL2n (100 Mbits) näyttelee koko ajan nykyistä suurempaa roolia ja tämän myötä myös Triple Play (IP-tv, videoiden verkkotoimitukset ja VoIP) nostavat päätään koko ajan nykyistä enemmän, kun pohjan kuljetus tekniikka on saatu riittävän nopeaksi (VDSL2 = 100 Mbits).

Huomioithan, että Intec on aina vaihtanut eli hyvittänyt vanhentuneet testauslaitteet vaihdettaessa uusiin, kun markkinoille on tullut uusia tekniikoita joita vanhat testauslaitteet eivät ole tukeneet, näin ollen Intecin Argus-testauslaiteiden valinta on varma ratkaisu myös jatkossakin. Pelkkä laite ja tämän päivän edullisin hinta ei ole välttämättä aina se edullisin ratkaisu kun toimitaan kuitenkin vuosia ja kymmeniä vuosia eteenpäinkin.

SHDSL:n G.SHDSL.bis ja 4-lankaiset (2 parinen) mittaukset ovat yleistyneet jo pitkän aikaa erittäin nopeasti, mikä vaatii testauslaitteilta enemmän kapasiteettiä (A145+ tukee myös 8-lankaista eli 4 parista SHDSL:ää sekä EFM = Ethernet in First Mile). Edellämainittujen palveluiden testaamiseen on mahdollisuus hankkia mittaus optiot A145plussan runkoon tai testauslaite voidaan varustaa pelkästään SHDSL-2-lanka tai VDSL2 tai ADSL2+-mittariksi.